Jan stopt ermee

Al 12 jaar lang is Jan de Meij dé spil voor onze vereniging als het gaat om het bijhouden van onze papiercontainer op Burgh. Jaar en dag staat hij voor ons klaar om een paar keer per dag de papiercontainer op orde te houden. Dat doet hij met veel plezier!

Jan maakt veel mee, zo zegt hij zelf. Hij vist er van alles uit wat er niet in hoort. Van plastic, stenen, bouwmaterialen, elektrische apparaten, glaswerk, noem zo maar op.
Hangjongeren zijn ook een last, zo zegt hij zelf. Jongeren die rondhangen in de container, en brutaal reageren als je ze erop aanspreekt of ze willen vertrekken. Mensen die steeds brutaler worden als je constateert dat ze er iets in leggen wat er niet in hoort en ze erop aanspreekt.

Onlangs heeft Jan aangegeven dat leeftijd en gezondheid hem steeds meer in de weg komen te zitten. Fysiek word het steeds moeilijker om papier netjes te stapelen en een oogje in het zeil te houden. Jan heeft daarom aangegeven per 1 januari 2016 te stoppen met zijn werkzaamheden in de papiercontainer.

We vinden het ontzettend jammer maar we begrijpen Jan ook heel goed. We willen als muziekvereniging Jan daarom ontzettend bedanken voor zijn inzet de afgelopen 12 jaar.

Als muziekvereniging zullen we daarom alle zeilen bij moeten zetten om de papiercontainers, zowel op Burgh als op Haamstede, bij te houden. Gelukkig zijn er al een aantal muzikale leden die ondersteunen met het stapelen en op orde houden van de papiercontainers. Maar dat is nog lang niet genoeg. We moeten het met zijn allen doen! Daarom willen we leden vragen om, wanneer je in de buurt bent of er zelf naartoe gaat, de container te inspecteren en wanneer nodig netjes te stapelen.