Blokfluitgroep

Houdt uw kind van muziek? En denkt u dat uw kind het leuk zou vinden om een instrument te leren bespelen? Misschien sluit Koninklijke Muziekvereniging Witte van Haemstede bij uw kind aan.Speciaal voor deze kinderen zijn wij een blokfluitgroep begonnen. Kinderen vanaf groep 3 kunnen spelenderwijs kennismaken met het bespelen van een instrument.
Een harmonie- of slagwerkinstrument is immers nog te groot om te kunnen leren bespelen.

In de blokfluitgroep leren de kinderen noten lezen en ritmegevoel krijgen, maar we willen de kinderen vooral plezier laten beleven aan het samen muziek maken. Ze treden twee keer op een jaar op. Een keer tijdens het Pannekoekenconcert en een keer met de jaaruitvoering.

Het is de bedoeling om na 2 jaar blokfluitles over te stappen op een harmonie-instrument naar keuze.

Eén keer per jaar start er een blokfluitgroep. Deze vindt plaats op 1 oktober en duurt tot de mei-vakantie. Elke les duurt 45 minuten per keer en vindt plaats na schooltijd. De lesdag is op maandag. Voor drinken wordt gezorgd.

De blokfluitlessen worden in het schoolgebouw van basisschool O.B.S. de Kirreweie en Radar School Onder De Wieken gegeven. Twee leden van Koninklijke Muziekvereniging Witte van Haemstede begeleiden deze lessen. Dit zijn Mw. J. v.d. Wekken en Mw. B. Boot- van den Berg.

Er zijn twee blokfluitgroepen. Er is een beginnersgroep blokfluiters en een groep van 2e jaars blokfluiters. Het tijdstip van deze blokfluitlessen gaan in overleg met de blokfluitdocenten.
Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Als uw kind na de blokfluitgroep verder wilt op een vervolginstrument, dan wordt hij/zij aangemeld bij de muziekvereniging en eventueel muziekschool. (Het is ook mogelijk, zonder blokfluitles te hebben gevolgd, een muziekinstrument te leren bespelen).

Wenst u meer informatie en/of wilt u uw kind aanmelden voor de blokfluitgroep?

De contactpersoon van de blokfluitgroep is:
Bertha Boot- van den Berg
Tel. 06-51464470

Of informeer bij ons secretariaat: syljo@zeeandnet.nl